eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Чечевичный суп с томатами и баклажанами (готовлю с техникой Gorenje) - Lentil soup with tomatoes and



Добрый день! Любите вкусные, насыщенные ароматные сезонные супчики? Тогда предлагаю сегодня приготовить именно такой! Остроту можете регулировать с помощью уменьшения количества чили, в остальном же уверен суп понравится всем вашим домочадцам:

[English version]
Good afternoon! If you enjoy tasty, rich and flavory seasonal soups, then I propose to cook one of them today! You can adjust spice level by adding less chili. I can assure you, your whole family will enjoy it:
For 4 servings
1 glass of red lentil
500 gr of tomatoes
1 eggplant
1 onion
2 garlic cloves
1 chili
1 tsp of herbs (spices) of your choice
Salt and pepper to taste
Pinch of sugar
2 glasses of water
2 tbsp of olive oil
+ Greens, seeds for decoration
Gorenje Blender

Mince onion, garlic and chili. Preheat oil in a cooking pot, add vegetables and poach them for 4-5 minutes.
Cut into dice eggplant (you can use frozen eggplant, like I am doing).
Cut tomatoes to your choice and add them and lentil to the pot, add herbs, salt, sugar and pepper in a couple of minutes. Stir and simmer for a couple of minutes, then add hot water. Bring to boil, lower heat and continue cooking for another 10-15 minutes.
Make puree of soup in the blender.
Divide the soup into the bowls, add greens and handful of seeds, you can add spoon of cream, if you like and serve to the table!
Bon appetite!

на 4 порции

1 стакан красной чечевицы
500 г томатов
1 баклажан
1 луковица
2 зубчика чеснока
1 чили
1 ч/л пряных трав по вкусу
соль и перец по вкусу
щепотка сахара
2 стакана воды
2 ст/л ол масла
+ зелень, семечки для подачи
блендер Gorenje

Лук, чеснок и чили мелко измельчить. В кастрюле с толстым дном разогреть масло, добавить овощи и припустить из до мягкости 4-5 минут.
Баклажан нарезать кубиком (можно использовать как я замороженный).
Добавить в кастрюлю баклажан и тушить еще пару минут.
Томаты нарезать произвольно и добавить в кастрюлю вместе с чечевицей, через пару минут добавить пряности, соль, сахар и перец. Перемешать и тушить пару минут, затем влить горячую воду. Довести до кипения, уменьшить огонь и продолжать готовить 10-15 минут.
Готовый суп пюрировать с помощью блендера.
Разлить суп по тарелкам, добавить в каждую зелень и горсть семечек, по желанию ложку сливок и подавать!
Приятного аппетита!!!
Этот и другие рецепты вы можете найти на сайте - http://homeidealist.gorenje.ua/
Tags: english, gorenje, баклажан, лук, суп, томаты, чеснок, чечевица, чили
Subscribe

Posts from This Journal “суп” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 11 comments

Posts from This Journal “суп” Tag