Funghi in salsa aioli - грибы с айоли (готовлю с техникой Gorenje) - Mushrooms with aioli sauce
Добрый день! Сегодня будем готовить вкусную закуску - такую которой можно порадовать своих гостей. Приготовить совсем не сложно - так что берите на заметку):
Hallo! Today we are going to cook an appetizer that all of your guests will enjoy. It's really easy to cook, so definitely note it for yourself:
for 4 servings
400 gr of champignons
1 tbsp of lemon juice / wine vinegar
1 tbsp of olive oil
Small bundle of greens
1 garlic clove
1/3 tsp of fennel seeds
Salt and pepper to your taste
Aioli:
1 yolk
2-3 garlic cloves
130 ml of salad oil
Salt and pepper to your taste
1 tsp of lemon juice or wine vinegar
Baguette for serving to the table
It's really simple - use food processor or chop by hand mushrooms and garlic.
Use salad oil to fry mushrooms with all of the ingredients until they turn a bit goldish color, add lemon juice in the end. Mix and let cool down.
Chop garlic for the sauce. Mix yolk, juice and garlic in the bowl. Trickle oil while whipping egg's mixture with a wire whisk. Continue trickling until sauce starts looking like mayonnaise.
Dry toasts in toaster or in the oven. Put thin layer of sauce on toasts and put mushroom mix on top of it.
You are ready to serve to the table!
Bon appetite!
на 4 порции
400 г шампиньонов
1 ст/л лимонного сока/винного уксуса
1 ст/л ол масла
небольшой пучок зелени
1 зубчик чеснока
1/3 ч/л семян фенхеля
соль и перец по вкусу
айоли
1 желток
2-3 зубчика чеснока
130 мл растительного масла
соль и перец по вкусу
1 ч/л лимонного сока или винного уксуса
багет для подачи
блендер с насадкой венчик Gorenje
Комбайн Gorenje
Все очень просто - с помощью комбайна или вручную измельчить грибы и чеснок.
В сковороде на растительном масле обжарить грибы со всеми ингредиентыми до золотистости, в конце добавить лимонный сок. Перемешать и остудить.
Для соуса чеснок мелко измельчить. В миске смешать желток, сок и чеснок. Тонкой струйкой вливать масло, взбивая венчиком
яичную массу. Продолжать вливать масло пока соус не станет похож на майонез.
Кусочки хлеба подсушить по желанию в тостере/духовке. Смазать каждый кусочек хлеба небольшим количеством соуса. сверху выложить грибную массу.