eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Запеченная тыква с соусом из тахини и кинзой - Baked pumpkin with tahini sauce and cilantro



Привет! Сегодня у меня очередная радость для вегетарианцев) Хотя даже приверженцы традиционной системы питания должны оценить это блюдо! Готовится очень просто а ароматы ближнего востока как нельзя кстати согреют наши рецепторы в эту позднюю осень!:

[English Version]

Hello! Today I have another joy for vegetarians) However, even supporters of the traditional food service system should evaluate this dish! Prepare it very simple and the flavors of the Middle East as it is impossible by the way will warm our receptors in the late autumn!:

4 servings

500 g peeled and chopped pumpkin squares

2 red onions

3 tbsp olive oil

2 tbsp tahini

1 tbsp of lemon juice

1 clove of garlic

1 tea spoon Zaatar (mixture of spices)

salt and pepper on your taste

a handful of pine nuts to decoration

bundle of cilantro or other greenery

Onions cut into slices. Pumpkin and onions put in a baking dish, add the oil and pinch of salt and pepper, Put the baking dish in the preheated oven at 180- 200 ° C and bake for about 30 minutes until pumpkin slightly brown and cooked.

Chop garlic finely. In a bowl, mix the tahini, Lime juice, half Zaatar, garlic, a couple of tablespoons of warm water and stir until smooth.

Fry nuts lightly in a pan.

Chop the greens .

Remove from the oven, let the vegetables cool off, put in a bowl , add the sauce, sprinkle with nuts, remnants of spices and herbs.

Ready to serve!

Bon Appetit!!!



на 4 порции

500 г очищенной и нарезанной квадратиками тыквы
2 красные луковицы
3 ст/л ол масла

2 ст/л тахини
1 ст/л лимонного сока
1 зубчик чеснока
1 ч/л заатара(смеси пряностей)
соль и перец по вкусу

горсть кедровых орехов для подачи
пучок кинзы или др зелени

Лук нарезать дольками. Тыкву и лук уложить в форму для запекания, полить маслом, добавить щепотку соли и перца и отправить в разогретую до 180-200С духовку на 30 минут пока тыква не будет готова и слегка зарумянится.
Чеснок мелко измельчить. В миске смешать тахини, лим сок, половину заатар, чеснок, пару столовых ложек теплой воды и перемешать до однородности.
Орешки слегка обжарить в сковороде.
Зелень измельчить.

Овощи немного остудить,выложить в блюдо, полить соусом, присыпать орешками, остатками пряностей, зеленью.

Подавать к столу!

Приятного аппетита!!!

Tags: english, арабская кухня, веган, кинза, кунжут, лимон, лук, тахини, тыква, чеснок
Subscribe

Posts from This Journal “веган” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments