eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Медовые клюквенно-ореховые крекеры - Honey crackers with cranberry and nuts



Добрый день! Вот и пришел декабрь, а это значит я традиционно в этом месяце буду готовить тематические блюда(не только выпечку и десерты))) Начать месяц подготовки хочу с ремейка старенького проверенного временем рецепта вкусных крекеров к чаю/кофе. Очень вкусно, готовятся не сложно и хранятся прекрасно с месяц. Предлагаю начинать

[English version]Good day! Here comes December, and traditionally that means, I’ll prepare themed dishes this month (not just pastries and desserts))). I’d like to start this month of Christmas waiting from the remake of old time-tested recipe of delicious crackers for tea/coffee. Very tasty, not difficult to prepare and kept well for a month. Let’s start!

2 cups flour
2 tsp soda/baking powder
1/2 tsp salt
2 cups milk (I use coconut)
1/4 cup brown sugar
1/4 cup honey or maple syrup
1 cup mix of cranberries and raisins
1/2 cup hazelnuts
1/2 cup walnuts
1/2 cup pumpkin seeds
1/4 cup sesame seeds
1/4 cup flax seeds
1 tsp cinnamon

Preheat the oven to 180 C.

In a large bowl mix flour, soda and salt. Add milk, sugar and honey, and then stir. Add dried fruits, nuts, all seeds and spices. Once more stir a little.

Pour the batter into two standard long cake pans (I felt lazy and so crackers came out quite large). Bake for 30-35 minutes or until the toothpick will not go out dry. Watch carefully, they should not become too much brown. Get out of pans and cool down on a rack. It’s better to leave for the whole night.

Slice cakes thinly. Put them on the baking sheet laid with parchment paper and bake for 10 minutes for each side at 150C.
Allow to cool and enjoy.




2 стакана муки
2 ч/л. соды/разрыхлителя
1/2 ч/л. соли
2 стакана молока(я использовал кокосовое)
1/4 стакана коричневого сахара
1/4 стакана меда или кленового сиропа
1 стакан смеси клюквы и изюма
1/2 стакана фундука
1/2 стакана рецких орехов
1/2 стакана тыквенных семечек
1/4 стакана кунжутных семечек
1/4 стакана льняного семени
1 ч/л корицы

разогреть духовку до 180 С.

В большой миске смешать муку, соду и соль. Добавить молоко, сахар и мед и перемешать. Сухофрукты, орехи и все семечки, а также пряности. Еще немного перемешать.

Вылить тесто в две стандартные кексовые длинные формы (я поленился и поэтому крекеры вышли довольно крупными). Выпекать 30-35 минут пока палочка не будет выходить сухой. Внимательно смотреть, они не должны стать сильно коричневыми. Достать из формы и остудить на решетке. Лучше оставить на ночь.

Тонко нарезать полученные кексы. Выложить на застеленный пергаментом противень и выпекать по 10 минут с каждой стороны при 150 С
Остудить и наслаждаться.

рецепт отсюда: http://pushenok-lj.livejournal.com/28628.html
Tags: english, веган, орехи, печенье, сухофрукты
Subscribe

Posts from This Journal “печенье” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 11 comments

Posts from This Journal “печенье” Tag