eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Пряное шоколадное печенье с фундуком - Spicy chocolate cookies with hazelnuts



Это печенье это нечто потрясающее - вкус просто словами не передать! Комбинация какао-кофе-специй настоящее наслаждение! Печенье имеет на мой взгляд мужской характер) Так что если хотите побаловать своих любимых - берите на вооружение. Храниться спокойно 2 недели в герметичном контейнере, но столько обычно не живет))))

[English version]These cookies are awesome - the taste is such that I can’t even put it into words! The combination of cocoa, coffee, spices is a real pleasure! The cookies have the male character in my opinion.) So, if you want to treat your loved ones - take it on arms. Easy stored for 2 weeks in an airtight container, but usually they don’t live so long))))


2 cups flour
200 g butter
1 large egg
1/2 cup brown sugar
1 tbsp honey
4 tbsp cocoa
100 g roasted hazelnuts
1 cinnamon stick or 1 tsp ground cinnamon
1 star anise
5 buds of cloves
10 peas of allspice
1/2 tsp ginger
1 tsp with a slide of ground coffee
vanilla sugar
sea salt

Cinnamon stick, together with other spices, grind in a coffee grinder into a powder. Sift the flour with spices and mix with cocoa, sugar and vanilla sugar. Slightly chop nuts.
Chilled butter mix with dry mixture till got crumb. Add the egg and knead the dough, add nuts and knead again.
Roll up the dough with a food film forming a "sausage" with a diameter of 3-5 cm and put it in the fridge for 2-3 hours.

Slice the sausage with a thin knife (warming it in hot water, as needed, for best cutting) into cookies of 1.5 cm thick. Lay them out on a baking sheet lined with a parchment paper and put in a preheated to 180 C oven for 20 minutes (after 10 minutes turn cookies to the other side). Cool down.
Serve with milk, coffee or as luck would have it.

Bon appetit!!


2 стакана муки
200 г сливочного масла
1 крупное яйцо
1/2 стакана коричневого сахара
1 ст/л мед
4 ст/л какао
100 г жареного фундука
1 палочка корицы или 1 ч/л молотой
1 звездочка бадьяна
5 бутонов гвоздики
10 горошин душистого перца
1/2 ч/л имбиря
1 ч/л с горкой молотого кофе
ванильный сахар
морская соль

Палочку корицы вместе с остальными пряностями смолоть в кофемолке в порошок. Просеять муку с пряностями и смешать с какао,сахаром и ванильным сахаром. Орехи слегка порубить.
Охлажденное масло смешать с сухой смесью до стадии крошки. Добавить яйцо и замесить тесто, добавить орехи и еще раз вымесить.
Замотать тесто пленкой сформировав "колбаску" диаметром 3-5 см и отправить в холодильник на 2-3 часа.

Колбаску нарезать тонким ножем (нагревая его в горячей воде по необходимости - для лучшего нарезания) на печенья толщиной 1,5 см. Выложить на противень выстланный пергаментом и отправить в предварительно разогретую до 180 С духовку на 20 минут (через 10 минут перевернуть печенье на другую сторону) Остудить.
Подавать с молоком, кофе ну или как уж карта ляжет.

Приятного аппетита!!
Tags: english, имбирь, корица, кофе, ово-лакто, орехи, печенье, шоколад
Subscribe

Posts from This Journal “печенье” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments