eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Шоколадное пирожное без муки - Chocolate cake without flour



Добрый день! Сегодня у меня подарок для шокоголиков) Ремейк старенького рецепта который в свое время наделал много позитивного шума среди моих друзей. Один из любимых десертов из шоколада! Рекомендую побаловать своих любимых:

[English version]Good day! Today I have a gift for chocoholics).  It’s remake of an old recipe which made a lot of positive buzz among my friends at the time. One of the favorite chocolate desserts! I recommend to treat your loved ones:


for 4 small cakes

dough:
3 eggs
120 g dark chocolate
60 g butter
60 g sugar

cream:
150 ml heavy cream
3 tbsp powdered sugar
1 tsp vanilla extract

ganache:
80 g chocolate
50 ml heavy cream
pinch of salt

+
berry jam and rum
50 g chocolate shavings
+
dried fruits/nuts to decorate

Separate the egg whites from the yolks.
Melt 120 g of chocolate with butter on a steam bath.
Beat the yolks with 50 g sugar until white, combine with chocolate-butter mixture.
Beat the egg whites with the pinch of salt until stable peaks, then add 10 g of sugar and continue beating. Carefully add the egg whites to the chocolate mixture.
Pour the batter into the pan covered with parchment paper.
Bake at 160 C for 40 min. After baking cool down and cut out blanks for the cake (I cut circles with culinary rings, you can cut the shape you want).
Coat biscuit circles with your favorite jam mixed with rum (3 tbsp rum per 100 g jam).
For the cream whip heavy cream with powdered sugar and vanilla.
Fold the blanks in pairs, sandwiching with cream, the sides coat with cream and dip in the chocolate shavings.
For ganache melt chocolate with heavy cream, mix well adding a little pinch of salt.
Put on top of the cakes.

Decorate as desired.

Let stay for an hour in the fridge and serve!

Bon appetit!!!



на 4 небольших пирожных

тесто:
3 яйца
120 г горького шоколада
60 г сл масла
60 г сахара

крем:
150 мл самых жирных сливок
3 ст/л сах пудры
1 ч/л ванильного экстракта

ганаш:
80 г шоколада
50 мл жирных сливок
щепотка соли

+
ягодный джем и ром
50 г шоколадной стружки
+
сухофрукты/орехи для украшения



Отделить белки от желтков.
Растопить 120г шоколада со сливочным маслом на водяной бане.
Желтки взбить с 50 г сахара до побеления, смешать с шоколадно-масляной смесью.
Белки взбить с щепоткой соли до пиков, затем добавить 10 гр сахара и продолжить взбивать. Аккуратно ввести белки в шоколадную смесь.
В форму застеленную пергаментом вылить тесто.
Выпекать при 160 С 40 мин. После выпекания остудить и вырезать заготовки для пирожных (я вырезал кулинарными кольцами круги, вы же можете вырезать той формы которой хотите)
Кружки промазать любимым джемом смешанным с ромом(на 100 гр джема 3 ст/л рома)
Для крема взбить сливки с сах пудрой и ванилью.
Сложить заготовки попарно, прослаивая кремом, бока обмазать кремом и обкатать в шоколадной стружке.
Для ганаша растопить шоколад со сливками, тщательно перемешать добавив маленькую щепотку соли.
Нанести на верх пирожных.

Украсить по желанию.

Дать постоять час в холодильнике и можно подавать к столу!

Приятного аппетита!!!

Tags: english, без муки, десерт, ово-лакто, шоколад
Subscribe

Posts from This Journal “десерт” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 10 comments

Posts from This Journal “десерт” Tag