eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Запеченный перец с овощами и фетой - Baked pepper stuffed with potatoes, feta, greens and olives



Добрый день, друзья! Не сладостями только я занимаюсь в этом месяце) Сегодня например хочу вам предложить вариант для дружеской посиделки или даже праздничного стола! Блюдо очень вкусное, удобно-порционное и конечно же вкусное!)

[English version]Good afternoon, friends! Not only sweets I'm cooking this month) Today, for example, want to offer you the variant for friendly gatherings or even a festive table! It’s very tasty, handy-portioned and of course really delicious!)

4 servings

2 bell peppers

300 g potatoes boiled in their jackets
100 g feta
50 ml olive oil
1 clove of garlic
1 chili (optional)
100 g olives (e.g. Kalamata)
pinch of oregano
salt and pepper to taste
small bunch of greens
handful of sunflower or pumpkin seeds

Bell peppers cut in half lengthwise and carefully remove seeds.
Peel the potatoes and dice. Also dice feta. Remove pits out of the olives. Mix everything in a bowl, adding crushed chili and a clove of garlic, salt and pepper, oregano and a half of chopped greens. Add a bit of lemon zest at the will.
Stir the filling and put it into the halves of peppers.
Bell peppers put on a baking sheet and bake for 30 minutes at 180-200C.

The cooked peppers sprinkle with the leftover greens and seeds.
Bring to the table!



на 4 порции

2 сладких перца

300 г отваренного картофеля в мундире
100 г феты
50 мл ол масла
1 зубчик чеснока
1 чили(опционально)
100 г оливок (например каламата)
щепотка орегано
соль и перец по вкусу
небольшой пучок зелени
горсть семечек подсолнечных или тыквенных

Перец разрезать вдоль пополам, аккуратно вынуть семечки.
Картофель очистить и нарезать кубиком. Фету также нарезать кубиком. У оливок вынуть косточки. Все перемешать в миске, добавив измельченный чили и зубчик чеснока, соль и перец, орегано и половину измельченной зелени. По желанию можете добавить немного лимонной цедры.
Перемешать начинку и выложить в половинки перца.
Перец выложить на противень и отправить запекаться 30 минут при 180-200С.

Готовый перец присыпать остатками зелени и семечками.
Подавать к столу!

Приятного аппетита!!!


Tags: english, закуска, картофель, лакто, оливки, перец, сыр
Subscribe

Posts from This Journal “перец” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments