eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Ароматное печенье с тахиной - Flavored cookies with tahina



Привет! Если вы любите печенье и кунжут а также халву - то это мировое печенье именно для вас! На мой взгляд оно просто прекрасное - элементарно готовится, хорошо хранится а вкус потрясающий! Рекомендую

[english version]Hi! If you like cookies, sesame and halva - these world cookies are exactly for you! In my opinion it is just perfect – cooking is elementary, stores well and tastes amazing! Recommend.

40 pcs

120 g sugar
150 g butter
3-4 tbsp of tahina (sesame paste)
250-270 g flour
1/2 tsp cinnamon

Soft butter lightly beat with cinnamon and sugar. Add tahina and flour - knead soft and a bit humid dough.
Shape dough into small balls and place them on a baking sheet covered with parchment paper.
Each cookie press lightly with a fork in order to leave furrows.
Put a baking sheet in a preheated to 180C oven for 15-20 minutes until golden.
Cool down. Store in a container up to 2 weeks.

Enjoy your tea!!!




на 40 шт

120 сахара
150 г сл масла
3-4 ст/л тахины(кунжутной пасты)
250-270 г муки
1/2 ч/л корицы

Мягкое масло слегка взбить с корицей и сахаром. Добавить тахину и муку - замесить мягкое влажноватое тесто.
Скатать из теста небольшие шарики и выложить на противень с пергаментом.
Каждое печенье слегка прижать вилкой оставив борозды.
Отправить противень в предварительно разогретую до 180С духовку на 15-20 минут Пока печенье не станет приобретать золотистый оттенок.
Остудить. Хранить в контейнере до 2 недель.

Приятного чаепития!!!
Tags: english, Рождество, кунжут, лакто, печенье, тахини
Subscribe

Posts from This Journal “печенье” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments