
Привет! Если вы любите печенье и кунжут а также халву - то это мировое печенье именно для вас! На мой взгляд оно просто прекрасное - элементарно готовится, хорошо хранится а вкус потрясающий! Рекомендую
[english version]Hi! If you like cookies, sesame and halva - these world cookies are exactly for you! In my opinion it is just perfect – cooking is elementary, stores well and tastes amazing! Recommend.
40 pcs
120 g sugar
150 g butter
3-4 tbsp of tahina (sesame paste)
250-270 g flour
1/2 tsp cinnamon
Soft butter lightly beat with cinnamon and sugar. Add tahina and flour - knead soft and a bit humid dough.
Shape dough into small balls and place them on a baking sheet covered with parchment paper.
Each cookie press lightly with a fork in order to leave furrows.
Put a baking sheet in a preheated to 180C oven for 15-20 minutes until golden.
Cool down. Store in a container up to 2 weeks.
Enjoy your tea!!!
на 40 шт
120 сахара
150 г сл масла
3-4 ст/л тахины(кунжутной пасты)
250-270 г муки
1/2 ч/л корицы
Мягкое масло слегка взбить с корицей и сахаром. Добавить тахину и муку - замесить мягкое влажноватое тесто.
Скатать из теста небольшие шарики и выложить на противень с пергаментом.
Каждое печенье слегка прижать вилкой оставив борозды.
Отправить противень в предварительно разогретую до 180С духовку на 15-20 минут Пока печенье не станет приобретать золотистый оттенок.
Остудить. Хранить в контейнере до 2 недель.
Приятного чаепития!!!