eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Шоколадный кейк попс "Олень Рудольф" - Chocolate cake pops "Rudolph the Reindeer"



Добрый день! Продолжаем активную подготовку к праздникам) Сегодня я приготовил для вас вкуснейшие кейк-попсы которые безусловно понравятся вашим детям или друзьям-шокоголикам) Готовятся просто , главное немного терпения и все у вас обязательно получится:

[Spoiler (click to open)]Good day! We continue active preparations for the holidays) Today I have prepared for you delicious cake pops which will appeal to your children or friends-chocoholics).Preparation is easy, most importantly – to have a little patience and you will definitely get the result:

12-16 pcs

400 g ready chocolate sponge cake
2-3 tsp rum (optional)
150 g chocolate (the one you like)
150 ml heavy cream 30%
1 tsp vanilla extract
zest of 1 orange
+ 2-3 tbsp heavy cream 30%

coating
200 g dark chocolate
50 ml butter/heavy cream 30%

+
red jelly beans for the nose
salted pretzels for antlers
confetti for sprinkling desserts for eyes

sticks/skewers for cakes

It's simple - sponge cake (for example the remains of Prague cake or blackcurrant cake with marshmallows) knead with your hands into crumbs. Add the zest.
Bring heavy cream almost to a boil, add the chopped chocolate and stir until smooth. Add the vanilla and alcohol, and then mix.
In a bowl, mix the slightly cooled chocolate mass with the biscuit crumbs. Stir until smooth. Optionally at this moment you can add candied fruits, raisins/cranberries or chopped nuts.
Try how well the mass is molded into balls - if it’s a bit dry - add a little heavy cream. The mass should be moist, well-molded – like for cakes “potatoes”.
Form from the chocolate mass balls the size of a tennis ball (+-), put them on a baking sheet covered with parchment paper and put into the fridge for a few hours.

Break the pretzels in twain for future antlers.
Melt the chocolate in a bain-marie, add butter/heavy cream. Stir until smooth. You can add a pinch of salt or chili pepper for piquancy.
Dip the edge of the stick into the chocolate, then the same edge insert into the cake. Then dip the cake on the stick into the chocolate. Shake off the excess chocolate gently tapping the stick by the palm of another hand. Dip edge of pretzels in chocolate and insert a little pushing into the cake. Do the same with the second half of pretzel to get the antlers. Stick carefully a red nose for our deer.
Put the stick with the cake pop into a high glass till congeals and do the next cake-pops.
For eyes, draw dots with a toothpick on the deer, then put a little chocolate with a toothpick on the dots and stick to this place confetti for sprinkling desserts. Or you can use for eyes melted white chocolate with which you’ll draw the eyes.

Put the cakes into the fridge for an hour. Than you can bring them to the table!

Bon appetit!!!


на 12-16 шт

400 г готового шоколадного бисквита
2-3 ч/л рома(опционально)
150 г шоколада(тот который любите)
150 мл сливок 30%
1 ч/л ванильного экстракта
цедра апельсина
+ 2-3 ст/л сливок 30%

покрытие
200 г темного шоколада
50 мл сл масла/сливко 30%

+
красные драже для носа
соленое печенье брецель для рогов
конфети для посыпки десертов для глаз

палочки/шпажки для пирожных



Все просто - бисквит (например остатки пражского торта или черносмородинового с зефиром) размять руками в крошку. Добавить цедру.
Сливки для пирожных довести почти до кипения, добавить измельченный шоколад и перемешать до однородности. Добавить ваниль и алкоголь - перемешать.
В миске смешать немного остывшую шоколадную массу с бисквитными крошками. Перемешивать пока массы не станет однородной. По желанию в этот момент можете добавить цукаты, изюм/клюкву или измельченные орешки.
Попробовать насколько хорошо лепится масса в шарики - если получилось суховато - можете добавить немного сливок. Масса должна быть влажной, хорошо лепится - как на пирожные картошка.
Сформировать из полученной массы шарики размером с теннисный мячик (+-), выложить на форму с пергаментом и убрать в холодильник на пару часов.

Печень разломать пополам для будущих рожек.
Растопить шоколад на водяной бане добавив масло/сливки. Перемешать до однородности. Для пикантности можно добавить щепотку соли или перца чили.
Обмакнуть край палочек в шоколад , этой же стороной вставить в пирожное. Далее окунуть пирожное на палочке в шоколад. Аккуратно слегка постукивая палочкой по второй ладони руки стряхнуть излишки шоколада. Окунуть край печенья в шоколад и вставить немного надавливая в пирожное. Также сделать со второй половинкой оформив тем самым рога. Аккуратно приклеить красный нос нашему оленю.
Палочку с кейк-попсом поставить в высокий стакан до застывания и заниматься следующими заготовками.
Для глаз зубочисткой наметьте точки на олене, затем капните немножечко шоколада с помощью зубочитки на наметки и приклейте на это место кондитерскую посыпку. Или же для глаз можете использовать растопленный белый шоколад который нарисуйте глазки.

Отправить пирожные на час в холодильник. Все - можно подавать к столу!

Приятного аппетита!!!

А вот еще пару вариантов подобных пирожных из прошлого -

Снеговички - http://my-happyfood.livejournal.com/767041.html
Елочки - http://my-happyfood.livejournal.com/769005.html


Tags: english, апельсин, выпечка, десерт, ово-лакто, шоколад
Subscribe

Posts from This Journal “шоколад” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 8 comments