
Добрый день! Сегодня готовим вкусный сытный вариант блюда для семейного обеда. Ароматно, не сложно, вкусно - все как мы любим!):
[ english version]Good day! Today we cook a delicious variant of hearty meal for the family dinner. Flavored, easy, tasty - all that we love!):
for 4-6 servings
400 g cooked red beans beforehand
400 g of tomatoes in own juice
1 carrot
1 red onion
2 cloves of garlic
1 stalk celery
2 bay leaves
1 chili
1 tsp Italian herbs/thyme/basil
zest of 1/2 lemon
salt and pepper to taste
pinch of sugar
1 tsp balsamic vinegar
2-3 tbsp olive oil
bunch of greens
Chop onions, carrot, celery, garlic and chili and stew a bit on olive oil. Add tomatoes, zest, spices - stir and stew for 3-4 minutes.
Pour the sauce into a heatproof bowl, add the beans, stir, add salt, sugar, pepper, balsamic vinegar and stir again.
Put the bowl in a preheated to 200C oven for 30 minutes (15 minutes under the lid, then without).
Chop greens and add to the beans.
Serve with the dried bread, sprinkle with grated cheese on the will.
Bon appetit!!!
на 4-6 порций
400 г отваренной накануне красной фасоли
400 г томатов в с/с
1 морковь
1 красная луковица
2 зубчика чеснока
1 стебель сельдерея
2 лавровых листа
1 чили
1 ч/л ит трав/тимьяна/базилика
цедра 1/2 лимона
соль и перец по вкусу
щепотка сахара
1 ч/л бальзамика
2-3 ст/л ол масла
пучок зелени
Лук, морковь, сельдерей, чеснок и чили измельчить и припустить на ол масле. Добавить томаты, цедру, пряности - перемешать и тушить 3-4 минуты.
Соус перелить в жаропрочную миску, добавить фасоль, перемешать, добавить соль, сахар, перец, бальзамик и еще раз перемешать.
Отправить форму в разогретую до 200С духовку на 30 минут (15 минут под крышкой. потом без)
Зелень измельчить и добавить в фасоль.
Подавать с подсушенным хлебом к столу по желанию присыпав тертым сыром.
Приятного аппетита!!!