eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Шоколадное печенье Мадлен с апельсином и имбирем - Chocolate cookies Madeleine with orange and ginge



Добрый день! Продолжаем сладкую подготовку к праздникам) Сегодня предлагаю вам испечь вариацию печенья мадлен. С пряностями апельсиновым ароматом и шоколадным вкусом - ну разве не идеальный вариант для вечера перед елочкой с чашечкой какао? Уверен что то что нам всем нужно! Готовится очень легко:

[english version]

Good afternoon! We continue to prepare for the sweet holidays ) Today, I suggest you bake variation of biscuits madeleines . With orange flavor and spices chocolate flavor – isn’t it  a ideal for an evening in front of the Christmas tree with a cup of cocoa? I am sure that is what we all need! Cooking is very easy:

30 pc

2 eggs

100 g butter

1/2 cup sugar

1/3 cup cocoa

1/3 cup flour

1 tsp of baking powder

a pinch of salt

zest of 1 orange juice and 1/2 orange

30 g candied orange

2-3 tbsp chocolate liquor

1/2 tsp  cinnamon

1/2 tsp  ginger

Soft butter beat with sugar, add cinnamon, ginger, orange zest, add one egg and then add sifted flour with baking powder and cocoa. Knead the dough. Add chopped candied fruit, orange juice and liqueur. Once again mix well.

Lay out the dough on 2/3 volume in a bakery form.

Bake the first 5 minutes at 220C, and followed by another 5-7 minutes at 180C.

Cool down. You can simply serve it or you can pour the chocolate or decorate with glaze

Enjoy your meal !!!


на 30 шт

2 яйца
100 г сл масла
1/2 стакана сахара
1/3 стакана какао
1/2 стакана муки
1 ч/л разрыхлителя
щепотка соли
цедра 1 апельсина и сок 1/2 апельсина
30 г апельсиновых цукатов
2-3 ст/л шоколадного ликера
1/2 ч/л корицы
1/2 ч/л имбиря



Мягкое масло взбить с сахаром, добавить корицу, имбирь, цедру апельсина, ввести по одному яйца а затем добавить частями просеянную с разрыхлителем муку и какао. Замесить тесто. Добавить измельченные цукаты, сок апельсина и ликер. Еще раз перемешать.

Выкладывать тесто в формочки на 2/3 объема.
Выпекать первые 5 минут при 220С, затем еще 5-7 минут при 180С.

Остудить. Можно подавать просто так а можно полить шоколадом или украсить глазурью глазурью.

Приятного вам аппетита!!!
Tags: english, апельсин, имбирь, ово-лакто, печенье, шоколад
Subscribe

Posts from This Journal “печенье” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 7 comments