
Добрый день! Сегодня будем готовить вкусные домашние конфеты с орешками и шоколадом. Очень просто и очень вкусно! Рекомендую! Даже мой отец одобрил):
[english version]Good day! Today we’ll cook delicious homemade toffees with nuts and chocolate. Very simple and very tasty! I recommend! Even my father has appreciated):
12-16 pcs
1 cup of nuts which you like
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp ginger
1 cup sugar
1 tbsp water
120 g butter
100 g of chocolate you like
Pour sugar in a saucepan and melt it. Add water and butter and cook stirring for a few minutes - if you have cooking thermometer then cook the caramel till 130-140C or until the mass becomes slightly yellow, and then remove from heat.
Add spices and a half of the chopped nuts. Mix well.
Pour the mixture on a baking sheet covered with parchment paper, sprinkle top with the rest of nuts and chopped chocolate.
While the mass is still warm cut it into squares and wait until the mass is cool.
Serve with a cup of tea!
Enjoy your tea!
на 12-16 шт
1 стакан орехов которые любите
1/2 ч/л корицы
1/2 ч/л имбиря
1 стакан сахара
1 ст/л воды
120 г сл масла
100 г шоколада который любите
В сотейник всыпать сахар и растопить его. Добавить воду и масло и готовить помешивая несколько минут - если есть термометр то варите карамель до 130-140С или же дождитесь пока масса не станет чуть желтеть и уберите с огня.
Всыпать половину измельченных орехов и добавить пряности. Перемешать.
Вылить массу на застеленный пергаментом противень, сверху присыпать остатками орехов и рубленным шоколадом.
Пока масса еще теплая нарезать на квадратики и дождаться пока масса остынет.
Подавать к чашечке чая!
Приятного чаепития!