eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Эклеры с кофейно-банановым кремом и кокосом - Eclairs with coffee-banana cream and coconut



Добрый день! сегодня будем готовить эклеры - вкусные ароматные и очень настроенческие. Ремейк старого рецепта из блога вашему вниманию:

[english version]Good day! Today we’ll cook eclairs – delicious, flavored and with a special spirit. The remake of an old recipe from my blog is here to your attention:

dough:
125 g butter
200 ml water
pinch of salt
200 g flour
3-4 eggs

Cream
4 egg yolks (or 2 eggs)
4 tbsp sugar
1 tsp vanilla extract
1 tsp cinnamon
2 tbsp flour
125 ml strong fresh brewed espresso
125 ml milk
100 g butter
2-3 tbsp powdered sugar
1 large banana
+
100 g coconut flakes
100 g of chocolate

To prepare the dough: put butter in a saucepan with a thick bottom, pour water in it. Add a pinch of salt, put on heat and bring to boil. Pour a 1 cup of flour in boiling water and quickly stir with a wooden spoon or spatula. Remove the saucepan from the heat, cool the dough to 70C, and then break 3-4 eggs one by one into it. The finished dough after kneading should be sticky and smooth.
Fill in pastry bag with dough. Squeeze the dough in a way to get tubes (10-11cm long) on 2 baking sheets covered with baking paper and greased with vegetable oil.
Bake the eclairs in a preheated to 180 C oven for 25 minutes, then reduce to 160C and bake for another 20-25 minutes. It’s not recommended to open the oven during baking.

Prepare cream:
Mix flour, eggs and sugar with a little milk in a saucepan, then dilute with remaining milk and coffee, add cinnamon and vanilla. Put saucepan on medium heat and cook stirring until thick. Let it cool covered with food film.
Beat butter with powdered sugar and gradually add the cooled cream by 1 tbsp. Chop banana in a blender and add 3-4 tbsp of its puree in a cream. Mix and allow standing in the fridge for a couple of hours.
Fill the confectionery syringe with cream.
Fill the eclairs with cream. Melt the chocolate. Pour the eclairs with melted chocolate and sprinkle with coconut.
Ready eclairs put into the fridge for 2 hours.

Bring to the table!

Enjoy!!!!!!!


тесто:
125 г сл масла
200 мл воды
щепотка соли
200 мл муки
3-4 яйца

Крем
4 желтка (или 2 яйца)
4 ст/л сахара
1 ч/л ванильного экстракта
1 ч/л корицы
2 ст/л муки
125 мл крепкого свеже сваренного эспрессо
125 мл молока
100 г сл масла
2-3 ст/л сах пудры
1 крупный банан
+
100 г кокосовой стружки
100 г шоколада



Приготовить тесто: сливочное масло положить в сотейник с толстым дном, влить воду. Добавить щепотку соли, поставить на огонь и довести до кипения. в кипящую воду всыпьте разом 1 стакан муки и быстро размешать деревянной ложкой или лопаткой . Снять сотейник с огня, охладить тесто до 70С, затем вбить по одному 3-4 яйца. Готовое тесто в конце замеса должно представлять собой вязкую и однородную массу.
Заполнить тестом кондитерский мешок. Отсадить тесто в виде трубочек (длинной 10-11см) на 2 противня покрытых пекарской бумагой и смазанных растительным маслом
Выпекать эклеры в разогретой до 180 С духовке 25 минут, затем убавить температуру до 160 С и выпекать еще 20-25 минут. Духовку во время выпечки открывать не рекомендуется.

Приготовить крем:
Смешать в сотейнике муку, яйца и сахар с небольшим количеством молока, затем разбавить остатком молока и кофе, добавить корицу и ваниль. Отправить сотейник на средний огонь и варить помешивая до загустения. Остудить накрыв пленкой.
Масло взбить с сахарной пудрой и постепенно по 1 ст/л вводить охлажденный крем. Банан пюрировать и добавить 3-4 ст/л в крем. Перемешать и дать постоять в холодильнике пару часов.
Наполнить шприц кремом.
Наполнить пирожные кремом. Растопить шоколад. Полить эклеры растопленным шоколадом, присыпать кокосовой стружкой.
Готовые пирожные убрать в холодильник на 2 часа.

Подавать к столу!

Приятного вам аппетита!!!!!!!


Tags: english, банан, ваниль, выпечка, десерт, корица, кофе, ово-лакто, шоколад
Subscribe

Posts from This Journal “десерт” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments