eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Тарт с рикоттой, апельсином и яблоками - Tart with ricotta and apples (готовлю с техникой Gorenje)



Добрый день! Сегодня у нас выпечка - душевная, ароматная и невероятно вкусная, как раз под праздник!) Это ремейк одного из первых рецептов в моем блоге о котором уже все давно забыли а зря! Он абсолютно точно заслуживает внимания:

[English version]

Good day! Today We have baked tart - sensual, flavorful and incredibly tasty) This is a remake of one of the first recipes in my blog, which have been forgotten and in vainly! It is exactly deserves attention:

the baked tart on 22-24 cm

Ready made shortcrust pastry

1 glass of popseeds

2-3 tbsp sugar

300 g ricotta / cottage cheese

zest of 1 orange / lemon

50 ml of orange juice

2 tbsp flour

3-4 tbsp heavy cream

2 eggs

1/2 cup sugar

A handful of raisins

2 apples

2 tbsp of sugar

pinch of cinnamon

100 g apricot jam

Roll out the dough, fill form and put in fridge.

For poppy seed layer: poppy seed pour boiling water and leave for 20 minutes, then strain through a fine sieve. Sodden poppy seeds beat with blender until smooth well, add 2 tbsp of sugar and mix again.

For the cheese filling: cheese rub through a sieve, add the zest and juice, flour and cream. All mix, add the egg lightly beaten with sugar. Mix again. Optional - you can add raisins.

Spoon the poppy seed mixture fairly snugly onto the rolled out dough, and add on top cheese filling layer.

Apples peeled and cut into slices. Put the apples in the pie, sprinkle with cinnamon and sugar.

Put the baking dish in the preheated oven at 180 ° C and bake for about 40 minutes

Let the ready pie cool down.

Jam little bit warm up and cover top of the pie !

Bon Appetit!!!



на пирог 22-24 см

готовое песочное тесто

1 стакан мака
2-3 ст/л сахара

300 г рикотты/некислого творога
цедра 1 апельсина/лимона
50 мл сока апельсина
2 ст/л муки
3-4 ст/л жирных сливок
2 яйца
1/2 стакана сахара
по желанию горсть изюма

2 яблока
2 ст/л сахара
щепотка корицы

100 г абрикосового джема

Комбайн Gorenje
Блендер Gorenje
Миксер Gorenje


В комбайне приготовить тесто, охладить.
Тесто раскатать , выложить в форму и отправить вновь в холодильник.
Для макового слоя: мак залить на 20 минут кипятком, затем процедить через мелкое сито. Отправить размокший мак в блендер тщательно взбить, добавить 2 ст/л сахара, еще раз взбить.

Для творожной начинки: сыр протереть через сито, добавить цедру и сок, муку и сливки. Все перемешать миксером, ввести яйца слегка взбитые с сахаром. Перемешать. по желанию добавить изюм.

На тесто выложить маковую массу и хорошо утрамбовать, сверху выложить сырную массу.
Яблоки очистить и нарезать ломтиками. Выложить яблоки на пирог, присыпать корицей и сахаром.
Отправить форму в разогретую до 180С духовку на 40 минут.
Готовый пирог остудить.
Джем немного прогреть и нанести кисточкой на верх пирога!

Приятного аппетита!!!


Этот и другие рецепты вы можете найти на сайте - http://homeidealist.gorenje.ua/

Tags: english, gorenje, апельсин, мак, ово-лакто, пирог, сыр, творог, яблоки
Subscribe

Posts from This Journal “пирог” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 6 comments