eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Category:

Kартофельные гнезда с томатным соусом и яйцом - Baked nest potato with tomato sauce and egg



Добрый день, друзья! Сегодня предлагаю вам душевное домашнее блюдо которое порадуем вас своей простотой и а любимых вкусом. Любимая картошечка на интересный лад) Начнем:

[english version]Good day friends! Today offer you peace of homemade dish that will please you with its simplicity and a favorite flavor. Favorite potatoes with interesting way) Let's start:

for 4 servings

400 g boiled potatoes eve
1 egg
3 tbsp sour cream
1.5 tbsp flour
salt and pepper to taste
clove of garlic
spice on your choice
a small bundle of green

4 eggs
4 tbsp of tomato sauce / Tomatoes in own juice
bunch of green leaves

In potato mash  add egg, salt and pepper sour cream and spices, crushed clove of garlic, herbs and flour. Mix until uniform.
Share on the laid parchment baking 4 heaps of mashed, forms with tablespoon shape of nest. Send a baking sheet in a preheated 200-220C oven for 15-20  minutes. Remove from oven. In each well of nests put in 1 tbsp of tomato sauce and gently break the egg. Add salt and pepper. Send again baking in the oven for 4-5 minutes.
Serve sprinkled green leaves and if you like grated cheese.

Bon Appetit !!!



на 4 порции

400 г отварного накануне картофеля
1 яйцо
3 ст/л сметаны
1,5 ст/л муки
соль и перец по вкусу
зубчик чеснока
пряности по вкусу
небольшой пучок зелени измельчить

4 яйца
4 ст/л томатного соуса/томатов в с/с
зелень

Картофель размять толкушкой, добавить яйцо, сметану соль перец и пряности, измельченный зубчик чеснока, зелень и муку. Перемешать до однородности.
Выложить на противень застеленный пергаментом 4 кучки из пюре, столовой ложкой формируя гнезда. Отправить противень в предварительно разогретую до 200-220С духовку на 15-20 минут.
Вынуть, в каждое углубление гнезда выложить по 1 ст/л томатного соуса и аккуратно разбить яйцо. Присолить и поперчить. Отправить вновь противень в духовку на 4-5 минут.
Подавать блюдо присыпав зеленью и при желании тертым сыром.

Приятного аппетита!!!

Tags: english, картофель, ово, томаты, чеснок
Subscribe

Posts from This Journal “картофель” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment