eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Слойки с перцем, яйцом, фетой и оливками - Puffs with bell peppers, eggs, feta and olives



Добрый день! Сегодня предлагаю очень вкусный легкий рецепт для нарядного завтрака или семейного обеда. Готовится как всегда не сложно а результат просто невероятный!

[english version]Good day! Today I’d like to offer a delicious and easy recipe for a dinky breakfast or family dinner. As usual cooking is not difficult but the result is just incredible!

4 servings

300 g ready puff pastry

3 bell peppers
2 red onions
pinch of oregano
3 tbsp olive oil
50 g of olives
150 g feta/ brynza cheese
4 eggs
2 tbsp sour cream/Greek yogurt
salt and pepper to taste

Slice onions and chop bell peppers into strips. Stir vegetables with olive oil and put in ovenproof pan.
Put the pan into a preheated to 200C oven for 20-30 minutes.

Roll out the dough into a rectangle, cut into 4 pieces. Prick the dough with a fork; put all the pieces on a baking sheet covered with parchment paper and remove for 20-30 minutes into the fridge.

Dice feta, remove pits from olives.
To the vegetables add oregano, cheese and olives, stir well.
Grease the dough with yogurt (not reaching 1 cm to the edge). Lay out filling on the dough. Bake for 15 minutes in the oven preheated to 180C.
With a spoon make a deepening in the filling and break an egg into it. Return the baking sheet into the oven for 5-7 minutes more until the eggs are ready!

Bring to the table!

Bon appetit!!!



на 4 порции

300 г готового слоеного теста

3 стадких перца
2 красные луковицы
щепотка орегано
3 ст/л ол масла
50 г оливок
150 г феты/брынзы
4 яйца
2 ст/л сметаны/греческого йогурта
соль и перец по вкусу

Лук нарезать дольками, перец полосками. Перемешать овощи с ол маслом и выложить в жаропрочную форму.
Форму отправить в разогретую до 200С духовку на 20-30 минут.

Тесто раскатать в прямоугольник, разрезать на 4 части. Наколоть тесто вилкой, переложить все кусочки на противень застеленный пергаментом и убрать на 20-30 минут в холодильник.

Фету нарезать квадратиками, у оливок вынуть косточки.
К овощами добавить орегано, сыр и оливки, перемешать.
Тесто смазать йогуртом(не доходя 1 см до края) Выложить на тесто начинку. Отправить запекаться на 15 минут в духовку разогретую до 180С.
Ложкой сделать углубление в начинке и разбить туда яйцо. Вернуть противень в духовку еще на 5-7 минут, пока яйцо не схватится!

Подавать к столу!

Приятного аппетита!!!


Tags: english, выпечка, закуска, лук, ово-лакто, овощи, оливки, перец, сыр
Subscribe

Posts from This Journal “выпечка” Tag

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments