eduard nasyrov (my_happyfood) wrote,
eduard nasyrov
my_happyfood

Манник с вишней (Semolina cherry cake)



Прекрасный рецепт манника утащил я у Зорянчика (zoryanchik)! И вишню люблю и манники - так что ничего удивительного что я соблазнился и приготовил эту радость для своей мамы. Готовил все по рецепту за исключением фруктозы вместо сахара, растительного вместо сливочного и корицы:

300 гр вишни
3 крупных яйца
120 гр фруктозы(150 сахара)
100 гр манки
100 гр растительного масла
100 гр кефира
4 ст/л муки
1 лимон
2 капли миндальной эссенции(опционно)
1 ч/л разрыхлителя
щепотка соли
1 ч/л корицы

Взбить яйца с 2/3 фруктозы и солью.Всыпать манку,муку, разрыхлитель, кефир, корицу и эссенцию,. Ввести масло. Взбить до однородности.
Формы смазать маслом. Вылить тесто и выложить вишню без косточек и немного вдавить. Отправить в духовку на 30 минут. Готовность проверить зубочисткой.
Остатки фруктозы смешать с лимонным соком и 50 мл воды - довести до кипения и прокипятить 4-5 минут.
Готовый манник наколоть вилкой и пропитать сиропом.
Можно сразу подавать а можно и в теплом и в холодном виде.

Приятного аппетита!!!

Semolina cherry cake

A wonderful semolina cake recipe I filched from Zoryanchik! I love both cherries and semolina cakes, so that no wonder I was tempted and prepared this sweet pleasure for my mother. Was preparing it according to the recipe, except substituted fructose for sugar and vegetable oil for butter and cinnamon:

300g of cherries

3 large eggs

120 g of fructose (150 g of sugar)

100 g of fine semolina

100 g of vegetable oil

100 g of yogurt

4 tbsp of flour

1 lemon

2 drops of almond essence (optional)

1 teaspoon of baking powder

a pinch of salt

1 teaspoon of cinnamon

Beat the eggs with 2/3 of fructose and salt. Add semolina, flour, baking powder, yogurt, cinnamon and almond essence. Stir in vegetable oil. Beat until smooth.

Grease the baking form with oil. Pour the dough on it and spread pitted cherries over, press them a little. Put into the oven for 30 minutes. Check doneness with a toothpick.

Mix the rest of fructose with lemon juice and 50 ml of water - bring it to a boil and simmer for 4-5 minutes.

Prick the semolina cake with a fork when it’s done and sprinkle with syrup until it’s soaked.

You can serve it immediately, whether it’s warm or cold.

Bon appetit!!!

Tags: english, еда, кекс, ово-лакто, пирог
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 21 comments